5 Mart 2014 Çarşamba

Raid Veri Kurtarma Çeşitleri

    RAID 0 (Disk Şeritleme) – Seagate, Western Digital ve diğer yüksek hızlı harddiskler bu sistemi kullanmaktadır.
    RAID 1 (Disk Aynalama) – Western Digital & Maxtor&Seagate harici hard disklerde bu sisteme sık sık rastlanır.
    RAID 5 (Güvenlik Önlemiyle Disk Şeritleme) – Dell, HP, Compaq, IBM Sunucularda ve tümleşik anakartlardaki RAID kontrolleri bu teknolojiyi kullanmaktadır.
    RAID 6 dahil olmak üzere ve geriye kalan tüm RAID seviyeleri (Windows, Mac ve Linux)

             

Gördüğümüz en yaygın sorunlar ise RAID 5 dizisinde 2 tane harddiskin arızalanması, RAID-0 dizisinde veya Ağ Bağlantılı Harici Depolama disklerinde 1 tane harddiskin, RAID kontrolöründe veya koruyucusunda görülen arızalardır.

Yaygın problemlerin çoğu, harddiskin aşınması ve yıpranması, yazılımda bozulmalar, harddiskin maruz kaldığı şok, darbe ve aşırı ısınmalar sonucu oluşmaktadır.
Raid Veri Kurtarma ihtiyaçlarınıza uygun çözümler

Raid Veri Kurtarma ihtiyaçlarınıza uygun çözümler

Birçok sunucu veya RAID sistemleri bir gün içerisinde 24 saat açık kalmakta ve asla kapatılmamaktadır.
Yoğun olarak, RAID-5 sistemlerde aniden 2 diskin de arızalandığı tespit edilmiştir. 1 adet disk hiçbir uyarı vermeden normal arızalanma süresinden önce bozulabilmektedir. Sistem çalışmaya devam eder ve ikinci disk de bozulup sistem kapalı duruma geçmeyene kadar problem ortaya çıkmaz.

HP, Compaq, IBM, Dell, Adaptec, LaCie, Apple, D-Link and diğer NAS üniteleri Yeniden aktif hale getirdiğimiz en yaygın RAID sistemlerindendir. Büyük veya küçük olması sorun değildir. Windows, Mac & Linux dosya sistemleri bizim uzmanlık alanımız.






ucuz alan adı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder